dimarts, 19 de gener del 2016

Galets farcits de crema de carbassa i bolets amb salsa a l'all




Recepta trobada aquí

Ingredients ( Per a 4 persones )

Galets ( entre 6 i 7 per persona )
600 grams de carbassa fresca , pelada i tallada en quadrats
4 grans d' all (1 per coure la carabassa , 3 per a la salsa a l'all )
Mig  porro (la part blanca )
750 ml de brou de pollastre
2 gírgoles
1 bric de crema vegetal,  o si no, nata espessa per cuinar
Un rajolí de llet
Grans de pebre rosa
Oli d'oliva
Sal
Pebre negre acabat de moldre
Formatge ratllat


Elaboració

Comencem fent la crema de carbassa. Posem una cullerada d'oli d'oliva a escalfar en una cassola i  tirem el porro i un gra d'all picats finament. Li donem unes voltes, afegim la carbassa i ofeguem durant uns tres minuts. Afegim el brou de pollastre, assaonem amb sal moderadament, depenent del punt de salat del brou i coem fins que la carbassa estigui tendra, uns 25 minuts a partir del moment  que recupera l'ebullició. Colem la carabassa, reservant el brou de la cocció per fer una sopa, per exemple. Deixem temperar la carabassa, la triturem fins que quedi una crema molt fina i assaonem amb pebre. Reservem.
Netegem els bolets amb paper de cuina i els piquem molt, molt finament perquè puguin sortir per un filtre de màniga pastissera en omplir els galets. Els  saltegem en una paella petita amb una cullerada d'oli, assaonant al gust, aboquem la crema de carbassa, barregem bé. Retirem del foc i deixem refredar.
Coem els galets seguint les instruccions del fabricant. Procureu ser previsors i afegir més galets dels que necessiteu  per si es trenquessin. Un cop cuits, treure'ls de l'aigua amb una escumadora, per evitar que es trenquin i deixem escórrer en un escorredor gran.
Per omplir els galets, en una màniga pastissera amb broquet rodó posem la crema de carbassa. Engreixaren una font apta per a forn amb una miqueta d'oli i distribuïm els galets en ella.
Per fer la salsa a l'all, pelem i laminem els tres grans d'all restants i els daurem a foc molt suau amb dues cullerades d'oli d'oliva, remenant amb freqüència per evitar que es daurin i que amarguin l'oli. Al cap de dos minuts - aproximadament - afegim la crema vegetal i un rajolí de llet. Remenem per integrar els ingredients, deixem reduir uns dos minuts més. Salpebrem al gust.
Aboquem la salsa a l’all  per damunt dels galets  i tirem el formatge ratllat i uns grans de pebre rosa per sobre.
Gratinem a 200 º, i llest!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada