Galette Bretonne de vegetals
Ingredients per a 8 galettes:
· 250g de farina de blat sarraí o fajol
· 600ml (aprox) d’aigua freda
· 1 ou mida XL
· 1 albergínia mitjana
· 1 carbassó mitjà
· 2 cebes tendres
· 1 pebrot vermell mitjà
· 1 paquet d’Alfals germinat (uns 70g)
· Oli d’oliva verge
· Sal
· Herbes provençals
Elaboració:
1. En un bol deixata l’ou i afegeix la farina, un polsim de sal i aigua. Aquesta última de mica en mica mentre ho barreges amb un batedor manual. La mesura de l’aigua és aproximada. Pot ser que en necessitis més o menys de la indicada. Tot dependrà de la consistència de la massa que ha de recordar a la de la beixamel
2. Deixa reposar la barreja dins la nevera i tapada amb un drap durant 1 hora
3. Mentrestant prepara el farcit rentant i tallant totes les hortalisses en juliana o a daus. Com més t’agradi
4. Escalfa una paella amb una mica d’oli, ofega les verdures i retira quan estiguin toves i la ceba transparent. Rectifica de sal i procura que no quedin molt seques tot afegint miquetes d’aigua durant la cocció. A l’últim moment afegeix l’alfals germinat i condimenta amb les herbes provençals i deixa reposar
5. Passada la hora de repòs de la massa que teníem a la nevera, prepara les galettes de la mateixa manera que es prepara qualsevol crep convencional (unta la paella amb oli, escampa la barreja prenent com a mesura un cullerot i cou a banda i banda)
6. Farceix les galettes amb els vegetals i presenta doblegat per la meitat, enrotllat o doblant 4 bores fins a convertir-la en un quadrat
NOTA: La ració de consum són 2 galettes per persona. Pots canviar les hortalisses i posar-hi les que més t’agradin. També pots anar adaptant la recepta utilitzant ingredients de temporada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada