dissabte, 2 de gener del 2016

Tortell de Reis

La nostra següent cita amb les tradicions gastronòmiques serà el proper dia 6 de Gener, impossible que aquest dia manqui un Tortell de Reis a qualsevol àpat familiar.
Aquí us deixem la recepta de l'escola i pastisseria Hofmann, l'hem trobat al bloc La Cuinera.
Marquem en blau aquells ingredients que tenim a la botiga.

Una vegada feta et pot quedar així si ets un crack




O et pot quedar així si ets una aprenent com jo



Sigui com sigui, el tortell està boníssim !!!


RECEPTA TORTELL DE REIS

Primer fem la massa:
5gr de sal
250gr farina de força
100gr llet sencera
50gr sucre
30gr ou
60gr mantega freda
9gr llevat sec de forner
la ratlladura d'una llimona
la ratlladura d'una taronja
10 g de rom
fruites confitades per decorar
sucre perlat o bolado
un ou per pintar el tortell

-En el bol de la nostra pastadora (o la nostra batedora amb accessori de ganxo), ajuntem la farina, la sal, el sucre, el llevat i les ratlladures dels cítrics.
-Comencem a pastar a velocitat lenta, i immediatament anem afegint el líquid, primer el rom, després l'ou i finalment la llet, en forma de fil.
-Quan estigui tot el líquid incorporat, deixem pastar més o menys uns 10 minuts, perquè es desenvolupi el gluten.
-Un cop passats aquests deu minuts i la massa es desenganxi de les parets del bol, afegim la mantega, tallada a daus i molt freda, acabada de sortir de la nevera, seguim pastant a velocitat mitjana fins que la massa absorbeixi tota la mantega i tinguem una massa molt elàstica, fina i llisa. Tranquils, aquest pastat és llarg, pot ser que trigueu uns vint minuts tranquil·lament.
-Per saber si la nostra massa està a punt, agafem un tros i l’estirem amb les mans, i si forma com un llençol gairebé transparent, vol dir que ja està llesta.
-Formem una bola amb la massa i la deixem reposar uns 10 minuts.

Mentrestant, fem el massapà:

65gr sucre llustre
65gr ametlla en pols
15gr clara d'ou

-En un bol barregem bé el sucre llustre i l'ametlla en pols.
-Afegim la clara d'ou i barregem fins a obtenir com una pasta, reservem.
-A La superfície de treball enfarinada, estenem la massa en forma de rectangle allargat.
-Formem  com un cilindre llarg de massapà i el posem a sobre de la massa, l’enrotllem com si fos un braç de gitano, li donem forma de corona, unint les dues puntes del rodet  de massa i ho col·loquem damunt d'una safata de forn amb un tapet  de silicona o paper de forn.
-Si ens fa por que se'ns tanqui el forat central durant la fermentació o la cocció, li podem posar un cèrcol refregat amb oli, així ens assegurem que no es  tancarà.
-El tapem amb paper film i ho deixem fermentar una hora i mitja, en un lloc càlid i apartat del corrent  d'aire, però mai en una font directa de calor. Això sí, heu de tenir en compte que no estigui a més de 30ºC, ja que llavors els llevats moren.
-Escalfem  el forn a 180ºC.
-Pintem el nostre tortell de reis amb ou batut amb sal, li posem fruites confitades i sucre perlat al gust..
-Posem al forn el  nostre tortell uns 12 minuts, tot i que ja sabeu que cada forn és un món, així que quan comenci a estar daurat i l'interior a uns 90 º C, el traurem,  ja que si ho posem al forn massa temps pot quedar sec i dur.
-El deixem refredar damunt d'una reixa, li traiem el cèrcol si és que ho hem posat,  i el mengem.


Aquesta recepta l'hem tret de: http://www.lacuinera.com/2014/12/receta-roscon-de-reyes.html




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada