Recepta de l''escola de cuina Hofmann.
Ingredients
per a dues coques :
500 g de
farina de força
220 g de llet
100 g de sucre
1 ou
60 g de
mantega a trossets
80 g de llevat
fresc
7 g de sal
La ratlladura
d'una llimona
La ratlladura
d'una taronja
10 g de rom
10 g de Grand
- Marnier
1 g d'aigua de
tarongina
Fruites
comfitades i sucre perlat per decorar
1 ou per a
pintar
Ingredients
per a la crema pastissera :
500 g de llet
100 g de sucre
4 rovells
1 beina de
vainilla
40 g de
maizena
Preescalfem el
forn a 190º.
En el bol de
l'amassadora barregem la farina , el sucre , la sal , l'aigua de tarongina, el
rom, el Grand - Marnier , l'ou , el llevat esmicolat i les ratlladures de llimona
i de taronja amb la meitat de la llet .
Amb el ganxo,
amassem a velocitat baixa fins que la massa estigui lligada i forta. En aquest moment afegim la resta de llet i seguim pastant fins que agafi força elasticitat. Si
no teniu amassadora es pot pastar a mà, només caldrà més temps i paciència.
Quan la massa
hagi agafat elasticitat afegim la mantega
a poc a poc fins que es desenganxi del bol. Parem l' amassadora i fem una bola
amb la massa enlaire, sense tocar la taula. Deixem reposar a la nostra
superfície de treball coberta d'un film durant uns 15 minuts.
Mentrestant, anem
fent la crema pastissera.
En un bol
blanquegem els rovells amb el sucre. Afegim el midó de blat de moro i barregem
bé perquè no quedin grumolls.
A banda, en un cassó bullim la llet amb les llavors de
la vainilla, que haurem tallat longitudinalment i raspat amb la banda no
tallant d‘un ganivet. Quan bulli la llet, bolquem la meitat sobre la barreja
d'ous. Batem amb unes varetes de mà i de seguida aboquem aquesta barreja en el cassó amb la
resta de llet que havia anat al foc. Seguim coent sense deixar de barrejar,
sobretot en les parets perquè no s'enganxi .
Preparem una
safata plana embolicada amb film i aboquem la crema. Necessitem que es refredi
ràpidament. Deixem refredar un moment , cobrim amb més film i a la nevera. Hem
de baixar a uns 15º.
Recuperem la
bola de massa, i sobre una superfície amb farina la dividim en dos i estirem amb un corró donant forma de coques. Les posem sobre safates de forn amb paper
d'enfornar i cobrim amb paper film o un drap net. Deixem fermentar una hora
i mitja més o menys o fins que dobli el volum.
Un cop ha
doblat el seu volum , pintem la coca amb ou batut, amb una màniga pastissera
dibuixem l’enreixat amb la crema, i decorem amb les fruites i el sucre bolat.
Posem al forn
uns 10 minuts aproximadament.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada